Welkom
Welkom op mijn website, waar je kennis kunt maken met mijn autonome werk.

Onderwerp
Op dit moment maak ik abstracte vormen, waar je waarschijnlijk symbolische tekens in zult zien. Het vreemde is dat je kunt zien dat iets een symbool is, zelfs als je de betekenis niet kent. In trefwoorden zou ik als volgt kunnen omschrijven hoe mensen reageren op mijn werk: Machu Picchu, Nazca, Inca, Azteken, Mars, marsmannetjes, aliens, Erich von Däniken, Gizeh, faraos, graancirkels, planeten en tijd(-meting), Blade Runner, Rosetta steen, schijf van Phaistos, sigils, runen, muziek (hoe klinkt het?), mysterie, cortenstaal. Het zijn niet per se mijn interpretaties, maar ik begrijp ze wel.

Grondgedachten
Ik bedenk systemen van eenvoudige elementen en regels, die ik gebruik om ingewikkelde bouwwerken te maken. Die systemen breng ik graag bij elkaar, zodat ze elkaars betrekkelijkheid aantonen. Denk hierbij aan wild gras dat over een strakke stoeprand groeit. Ik vind dat erg mooi en het helpt me herinneren dat elk model slechts een versimpeling van de werkelijkheid is. Uitzonderingen kunnen de saaiheid van de orde van een systeem doorbreken. Ik zoek daarom werkwijzen die het voor mij lastiger maken, om me aan de regels van mijn eigen systeem te houden. Het prettige van acryl is dat het snel droogt, zodat ik snel kan werken. Snel werken helpt me om het toeval toe te laten. In plaats van kwast of penseel, gebruik ik liever gereedschap dat net te lomp is om binnen de kaders te blijven.

Materialen en Technieken
Voor het maken van grafiek gebruik ik acryl of inkt die ik op papier druk met zelfgemaakte stempels van zelfklevend crepla eva rubber foam op een houten of kartonnen ondergrond. Hoewel druktechniek juist geschikt is voor het maken van werk in oplage, maak ik geen kopieën en is al mijn werk uniek. Schilderen doe ik op katoen of linnen met acryl en een mix van media zoals zand, ijzer(-oxide), papier, karton, jute en touw. De ijzer(-oxide) maak ik door ijzervijlsel met azijn, water en waterstofperoxide versneld te laten roesten.

Tot slot
Je hebt kennis gemaakt met mijn werk en hoe dat vanuit een concept ontstaat. Ik nodig je uit om je eigen interpretatie aan het werk te geven. Mocht een werk je aanspreken; het is te koop. Ook maak ik in overleg werk in opdracht aan de hand van werk dat ik eerder maakte.